Gör din golvslipning på rätt sätt!

Om du planerar att få golvet slipat är det viktigt att du först rensar rummet från alla möbler. Golvslipning är en stökig och dammig process, och du vill inte att dina möbler ska skadas eller täckas av skräp. Du bör också ta bort eventuella golvmattor eller mattor, eftersom dessa kan vara i vägen för processen. När golvet är slipat måste du dammsuga eller sopa det innan du kan ställa in dina möbler igen. Men slutresultatet kommer att vara värt den extra ansträngningen – ett vackert slipat golv som ser helt nytt ut.

Golvslipning är en process där man tar bort det översta golvet i ett material för att skapa en slät yta. Det kan användas på trä och parkett. Processen kan göras för hand eller med hjälp av en maskin. Vid golvslipning för hand används en slipmaskin för att avlägsna golvets översta lager. Därefter används en dammsugare för att rengöra golvet noggrant. Jobbet med maskin görs vanligtvis med en golvbuffert. En golvbuffert är en maskin som har flera roterande skivor som skapar en slät yta. Maskinen är också utrustad med en dammsugare som hjälper till att rengöra golvet grundligt.

Alla gör-det-självare vet att ett bra jobb börjar med en bra förberedelse. Slipning jämnar ut ytan, hjälper till att avlägsna gammal färg eller lack och ger den nya färgen en bra yta att fästa på. När du slipar är det viktigt att använda rätt typ av sandpapper och att slipa i rätt riktning. För de flesta ytor bör man använda ett sandpapper med medelkorn. Och oavsett vilken typ av yta du slipar ska du alltid slipa i fiberriktningen. På så sätt får du en så jämn yta som möjligt. Så när du är redo att påbörja dittprojekt, kom ihåg att ta fram ett sandpapper med medelkorn och slipa i kornets riktning. Mvh Svenne i Jönköping